FAZOLOVÉ BURGERY

Ingredience na bulku:

  • 600 g špaldové mouky,
  • 150ml oleje,
  • 250ml rostlinného mléka,
  • 1 kostka droždí,
  • 1 lžička soli, 1 lžička cukru

 

Ingredience na burgery:

  • 2 hrnky uvařených černých fazolí (můžete použít i konzervované)
  • 1 hrnek nastrouhané cukety
  • 1 nakrájená červená cibule
  • 4 stroužky česneku – nasekané, trochu oleje
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/4 hrnku chia semínek
  • 1/4 hrnku petrželky
  • koření: tymián, paprika, pepř, kmín, sůl

Postup bulky: Z mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek pak přidáme ostatní suroviny. Těsto necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Tvarujeme bochánky a pokládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme je na plechu ještě asi 30 minut vykynout a následně potřeme olejem a posypeme, čím chceme (sezamová semínka, mák, sůl). Pečeme na 180°C 20 minut.

Postup burgery: opečte mírně cibuli a česnek na oleji. Ořechy, semínka, petrželku a koření rozmixujte. Stejně tak fazole, cuketu a cibulku s česnekem. Potom všechno smíchejte dohromady, nechte chvilku odstát v ledničce a pak už jen udělejte karbanátky. Upečte v troubě na pečícím papíru (cca 30 minut – během pečení placičky otočte) Burgrové housky rozkrojte, pomažte sojanézou. Pokládejte plátky rajčat, okurky – burger, plátek sýra (může být). Propíchnout špejlí, ať vše drží pohromadě.